2011. június 29., szerda

A Szent Erzsébet ispotály számadáskönyvei - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A Szent Erzsébet ispotály számadáskönyvei, 1601-1650A könyv listaára: 4001 Ft. Leírás:
Már a középkortól kezdve a városi élet szerves hozzátartozója az ispotály, vagyis a korabeli gyógyító intézmény. Az ispotályok - főként középkori - történetével a nyugati szakirodalom szinte folyamatosan foglalkozik Magyarországon is a kilencvenes évektől kezdődően egyre többen írtak ispotályokról, egyre több tanulmány született ezzel a témával kapcsolatosan. Azonban az erdélyi középkori és kora újkori ispotályokról csupán mellékesen, más témákkal kapcsolatosan írtak. Ezt a hiányt igyekezett pótolni az a 2002-ben Kolozsváron alakult kutatócsoport, amelynek célja az erdélyi ispotályok történetének feltárása volt. Munkájuk nyomán látott napvilágot jelen forráskötet is. Kolozsvár történetében három ispotály is létezett: a Szent Erzsébet, a Szentlélek ispotály és a Szent Jóbról elnevezett ispotály. A Szent Erzsébet ispotály már a 14. század közepétől működött. A kötet az ispotály fejedelemségkori polgári adminisztrációjának 1601 és 1650 közötti időszakát dolgozza fel. A könyvet Rüsz-Fogarasi Enikő bevezetője nyitja meg, ezután időrendi sorrendben, s magyar nyelven következnek előbb az ispotálymesterek számadásai, majd az ún. parciális (részleges) számadások. A leginkább szakkönyvtáraknak ajánlott kötetet a régies szavak magyarázó jegyzéke, a rövidítések jegyzéke, név- és tárgymutató, valamint angol nyelvű rezümé zárja. ISBN: 978-963-236-201-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 280 Ft

Az aukció vége: 2011-06-30 17:54
. A Szent Erzsébet ispotály számadáskönyvei - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

Fontos