2011. július 28., csütörtök

Jergovic, Miljenko: Ruta Tannenbaum - Jelenlegi ára: 2 295 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Ruta TannenbaumA könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
A boszniai horvát író regényének címszereplője, Ruta Tannenbaum egy tizenhat éves ünnepelt zágrábi színészlány. A veszettül tehetséges hercegkisasszonyért rajong a közönség, ám 1941-ben, a horvát usztasák hatalomra kerülésével és a független horvát állam megalakulásával egyszeriben ő is csak egy lesz az üldözött zsidók között. A fiatal író szatirikus képet fest a békebeli hangulatokat őrző, de a nacionalista uszítás és téboly által felforgatott, feje tetejére állt világról. A történetet stílusosan 1920-tól indítja, amikor Ruta édesapja, Salamon Tannenbaum éppen az új uralkodó látogatása napján rikkantja el magát régi szokása szerint törzshelyén, az egykori Osztrák Császárhoz címzett fogadóban: megjött Moni az osztrák császárhoz. De ezen a napon senki sem vágja rá, szintén ősi szokás szerint: Isten éltesse! Csupán két úr lép hozzá, és mielőtt eszmélni tudna, szakszerűen és módszeresen félholtra verik. E szimbolikus kezdet után bontakozik ki a zágrábi zsidó miliő élete, a kis moábita Rúth nyomán elnevezett Ruta kisvilága, majd pedig a főhős a mesék lázas vízióiban és a valóság groteszk és abszurd forgataga közepette kisétál a realitásból. A történet egy tébolyult és pokoli látomásba torkollik: Ruta a New York-i Betty Bloombergnek képzeli magát, aki Roosevelt elnök kérésére Hitlernek kívánja föltárni gyönyörű bájait, így mentve meg a világot, hiszen oly végzetesen szép, hogy egyetlen férfi sem meri megközelíteni, hacsak nem akar kínok között kiszenvedni. A szatirikus korhangulat és a fojtott tragikum egyszerre, felkavaróan van jelen a szuggesztív, széles körben ajánlható regényben. ISBN: 978-963-236-210-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 295 Ft

Az aukció vége: 2011-07-30 23:37
. Jergovic, Miljenko: Ruta Tannenbaum - Jelenlegi ára: 2 295 Ft

Fontos